vineri, 29 iulie 2011

Millefeuille de panettone (cu sos de ciocolata si lichior)

Ingrediente pentru Millefeuille : 1 panettone ;

Ingrediente pentru crema : 50 ml de lichior; 1 litru de lapte; 100 gr de ciocolata de menaj; 250gr zahar; 80gr de faina alba; 6 galbenusuri; 1/2 baton de vanilie;

Ingrediente pentru decor : 200 gr de zahar; 50 gr fulgi de migdale; 4 albusuri; 1 plic de zahar vanilat;

Mod de preparare (40'): toarna laptele intr-un vas, adauga vanilia si jumatate din cantitatea de zahar si pune-le la fiert. Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, adauga faina si toarna laptele fierbinte. Lasa la fiert 2 minute, si amesteca continuu .

Pune intr-un alt vas crema obtinuta anterior, si peste ea ciocolata topita, si amesteca usor. Adauga lichiorul si amesteca din nou.
Taie panettone sub forma de disc cu grosimea de 1 cm.

Se pune crema intr-un poş si distribuie putin pe fiecare disc de panettone, lasa insa unul liber. Apoi pune discurile unul peste altul, iar deasupra cel fara crema.
Acum bate albusurile ca o spuma tare, adauga zaharul si zaharul vanilat, si bate iar un minut. Umple cu aceasta compozitie un alt poş si acopera cu ea prajitura toata.
Apoi presara fulgii de migdale deasupra, si pune prajitura 2 minute sub grill-ul din cuptor pana se rumeneste putin.

INFO : este pentru minim 7 persoane; se pregateste 40 minute; se prepara in 5 minute; contine aproximativ 700 calorii;

POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!my blogs : http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/
http://iosif-romanov.blogspot.com/ >>> NOU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu