sâmbătă, 21 august 2010

Sarmale din peste ...



Ingrediente:

1 bucata de varza; 150g de orez; 2 bucati de ceapa; 1 pahar de vin; 1 pahar de suc de rosii; 3 linguri de ulei; 300g de carne de peste afumat si dezosat (poate fi si scrumbie; piper; marar uscat; cimbru; ienibahar; foi de dafin (dupa gust);
1,5 kg de carne de peste alb dezosat (crap, stiuca sau salau), si la final apa pana se umple vasul de gatit (ceaun).

Preparare:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Carnea de peste afumat si cea de peste alb se toaca bine. Apoi se amesteca bine carnea de peste (toata) impreuna cu ceapa si cu piper (dupa gust), putin ienibahar si marar, plus orezul. Se umplu foile mici de sarmale si restul de varza se toaca. Intai se pune putin ulei in oala si apoi un strat de varza tocata impreuna cu foi de dafin si cimbru. La urma se pun sarmalele, si se presara varza tocata (se pune putina printre bucati). La final vine ultimul strat gros de varza tocata combinat cu ramurele de cimbru, foi de dafin si boabe de piper. Acum trebuiesc turnate : paharul de vin, apa, si sucul de rosii. Dupa acest lucru se acopera vasul de gatit si se pune la foc mic.

Reteta este gata si va urez POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!

citez vorbe ale lui Radu Anton Roman : "in Delta (din Romania) se mananca des, vara si iarna, sarmale cu peste si se bea vin alb de la Istria si de la Murfatlar, ce se gasesc in satele din Delta romaneasca." Dragul nostru bucatar Radu Anton mai spunea si : "eu voi prefera mereu langa asemenea bucate compozite vinurile poznase - "Aligote" de la Niculitel sau "Feteasca Regala" de la Cogealac; in speranta ca voi primi ceva din mustoasa lor joaca tinereasca." Am terminat citatul. Pentru cei ce vor mult mai multe astfel de retete vor trebui sa cumpere cartile si revistele tiparite ce cuprind retete scrise de "Radu Anton Roman" deoarece eu nu voi putea oricat as dori sa le preiau pe toate si nici nu se cade.

ASTFEL DE PRELUARI IN MEMORIA LUI "RADU ANTON ROMAN" VOR MAI FI VA ASIGUR, SI MULTUMESC DIN SUFLET ZIARULUI "JURNALUL DE BUCATARIE" SI TOT ODATA II FELICIT PENTRU ACESTE TIPARIRI ALE MARELUI BUCATAR AL NEAMULUI NOSTRU ROMANESC !!!

sursa: ziarul Jurnalul de bucatarie (preluare facuta in memoria lui RADU ANTON ROMAN - marele si celebrul bucatar roman);
POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!my blogs : http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/ http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/ http://f-c-a-p.blogspot.com/ http://iosif-romanov.blogspot.com/ >>> NOU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu