miercuri, 6 ianuarie 2010

TORT SUPER RAPID CU FRUCTE

Este o reteta foarte usoara. O am de la mama-soacra. Acest tort este preferatul sotului , asa ca m-am informat si incumetat sa-l incerc. Este usor de facut, fara blat. Iar pentru sarbatori e minunat.

INGREDIENTE: 4 oua, 300 ml lapte, 1 lingura de faina, 200gr zahar, 4 linguri de gelatina ( 2 pliculete ), 1/2 pahar suc de fructe ( compot de ananas, de piersici, cocteil de fructe, ce poftiti ).

PREPARARE: Se pune gelatina in sucul de fructe si se lasa sa se umfle. Se amesteca 4 galbenusuri cu 100grame de zahar pana se albesc galbenusurile. Se adauga 1 lingura de faina, se adauga incet laptele caldut. Se pune pe foc pana incepe sa palpaie, amestecand continuu , ca sa nu se prinda. Se ia compozitia de pe foc, se mai amesteca 2-3 minute si se adauga gelatina, se amesteca sa se incorporeze gelatina. Galatina nu se pune cand fierbe compozitia. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat restul de zahar pana se obtine o spuma tare. Crema aproape rece se adauga peste albusurile batute spuma. Intr-o forma se asaza fructe ( portocale, banane, mandarine, ananas, etc, in ce combinatii doriti si ce fructe doriti ). Se toarna peste fructe compozitia si se baga in frigider. Compozitia se intareste si dupa cateva ore o scoateti din frigider si o rasturnati pe un platou. Puteti sa va ajutati, punand sub fructe, in forma o folie alimentara. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze. S-a terminat rapid tortul, dar o sa repet in curand reteta si o sa postez si poze. De mentionat ca in reteta originala ingredientele erau in cantitati duble. Dar a iesit un tort suficient de mare si asa.

POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
my blogs :
http://f-c-a-p.blogspot.com/
http://iosif-romanov.blogspot.com/ >>> NOU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu