luni, 5 octombrie 2009

PLACINTA DE DOVLEAC


INGREDIENTE: 1 dovleac, foi de placinta, zahar pudra, scortisoara macinata, 200g zahar

Pentru foile de placinta
INGREDIENTE PENTRU ALUAT:

7 linguri de ulei; 10 linguri de apa; 14 linguri de faina; putina sare;


INGREDIENTE PENTRU CREMA:

7 linguri de ulei; 7 linguri de faina;


MOD DE PREPARARE :

Se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele.

Apoi se pregateste crema, amestecand bine uleiul cu faina.

Din tot aluatul se intinde o foaie pe care o acoperi cu crema de ulei si faina (ca si cum ai intinde unt pe paine).

Aluatul astfel obtinut se ruleaza si se lasa asa 30 de minute. Apoi se imparte aluatul in doua sau in trei parti, si intinzi doua sau trei foi.



PREPERARE: Taiati dovleacul in jumatate si il puneti la copt in cuptor. Intre timp faceti foile de placinta dupa reteta de mai sus. Dupa ce s-a copt dovleacul il lasati la racit, apoi scoateti miezul si il amestacati cu zaharul si praf de scortisoara dupa gust.

Taiati aluatul in 3. Luati o parte o intindeti cu sucitorul, intindeti pe ea amestecul de dovleac, rulati si asezati in tava unsa cu putin ulei. Repetati cu fiecare foaie in parte. Puneti in cuptor la foc mic pana se rumenesc putin deasupta rulourile.

Dupa ce s-au racit pudrati cu zahar pudra si scortisoara.


POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
my blogs :
http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/
http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/
http://f-c-a-p.blogspot.com/
http://iosif-romanov.blogspot.com/ >>> NOU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu