duminică, 22 noiembrie 2009

PASTE CU PUI SI CIUPERCI


INGREDIENTE : 250g paste; 250g piept de pui; 250g ciuperci; 1 ceapa; 4 bucati mici de usturoi; 1 rosie; 50ml vin alb; 1 cana de supa de pui; 1 lingurita de amidon sau faina; 2 linguri de ulei; + piper si sare dupa gust;

PREPARARE : Fierbi pastele in apa sarata (conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgi in strecuratoare.

Intre timp cureti si speli ceapa, apoi ciupercile si usturoiul.
Speli si usuci pieptul de pasare cu un servet. Taie ceapa marunt si carnea cuburi, iar ciupercile in felii. Zdrobeste usturoiul. Decojesti si toci marunt rosia.

Calesti putin in ulei ceapa, usturoiul si carnea. Adaugi ciupercile impreuna cu vinul alb si rosia, continuand sa le inabusi impreuna pana cand se patrund bine, apoi pui sare si condimente dupa gust.

Separat fierbi amidonul (faina) dizolvat in supa, pana se ingroasa. Torni sosul alb peste cel care contine carne, si le lasi pa amandouasa mai dea in cateva clocote.

Repartizezi in farfurii pastele si sosul, iar deasupra puteti daca se doreste sa presari cascaval ras. Mai departe va doresc cu drag la toti ...

POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
other blogs :
http://romanianortodoxforathos.blogspot.com/
http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/
http://f-c-a-p.blogspot.com/
http://iosif-romanov.blogspot.com/ >>> NOU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu