1/2 whisky, 3/10 Absinth, 2/10 vermut alb, 1/3 lingurita de Angostura Bitter, 1 lingura de gheata pisata (marunta) .
Mod de preparare :
Intai se pune gheata in pahar, apoi se adauga toate ingredientele si se amesteca foarte bine. Se poate adauga pe marginea paharului o spirala de lamaie.
Atentie: este un cocktail aromat dar puternic !
nr.2 Cocktail de cocos
Ingrediente :
300ml lapte de cocos; 300ml lapte dulce; 2 lingurite de zahar brun; 2 lingurite de scortisoara; 1 lingurita de nucsoara; 1 lingurita de esenta de vanilie; si gheata .
Mod de preparare :
Se zdrobeste gheata, se adauga in blender, apoi peste ea se pun laptele de cocos, laptele dulce si zaharul brun. Se amesteca bine cam 40 secunde. Acum se adauga scortisoara, nucsoara, si esenta de vanilie . Compozitia obtinuta se pune in 4 pahare inalte, racite inainte in congelator aproximativ 10 - 12 minute. Pentru voi, puteti pune ca ornament un baton de scortisoara, iar pentru un gust mai intens puneti si un strop de ghimbir.
Acest cocktail este specific pentru america latina .
sectiunea NATURA - Plante (Nature section - Plants) :
- Grauntele Paradisului : este o planta din Africa, cunoscuta pentru actiunea benefica asupra pielii, ajuta si la regenerarea celulara . Alte denumiri in engleza (Grains of paradise, Guinea grains, Melegueta pepper, Alligator pepper ), sau alta denumire Piper de Melengueta. Se folosesc doar semintele, care au culoarea cafenie-roscata si masoara 3mm, dar sub forma de pulbere semintele au culoarea gri-deschis. Fac parte din familia Zingiberaceae, este o planta tropicala, si se inrudeste cu cardamomul. Planta atinge 1 m inaltime, frunzele sunt lungi si inguste, iar tulpina seamana cu trestia. Florile sunt de culoare roz si cresc la baza plantei. Planta se cultiva in regiunile de padure, umede, din vestul Africii (exemplu Ghana, Togo, Nigeria). Mirosul semintelor acestei plante este iute, iar gustul piperat. Grauntele se macina precum boabele de piper, dar se folosesc ca si cardamomul, gatite fie intregi fie in combinatie cu alte ingrediente. Pot fi pastrate (boabe sau pulbere) pana la cateva luni, dar numai departe de lumina, umezeala si caldura. Desi grauntele paradisului sunt un condiment interesant (iuteala lor este mai mica decat a piperului, dar aroma este mai subtila) sunt aproape inexistente in Europa !
- planta Ametist : este o planta din zonele montane din Brazilia, si America de Sud; este bogata in agenti anti-imbatranire, substantele din ea ajutand la uniformizarea tenului pielii. Este un arbust anual, de genul unui tufis, ce creste pana la 1,5 m ; habitatul ei prielnic il reprezinta regiunile tropicale. Planta infloreste vara, suporta temperaturi intre 10 - 25 de grade Celsius. Umiditatea abundenta, semiumbra, tipul de pamant de gradina imbogatit cu mranita si turba, si inmultirea prin seminte sunt indicii importante despre planta ametist. Este rezistenta la aerul uscat dar poate fi atacata de paduchi.
- Hibiscus o planta importanta si apreciata : in lume este cunoscuta ca Bissap in Africa de Vest, Karkade in Egipt si Sudan, Flor de Jamaica in Mexic, Gongura in India si Brazilia. Este o planta apreciata atat in infrumusetare, cat si ca leguma la mancare, sau pentru prepararea ceaiului. Din florile de hibiscus se prepara infuzii, decocturi si bauturi cu proprietati antioxidante, calmante, hipotensive, antiinflamatoare, tonice renale si digestive, antibacteriene si antifebrile. Este o planta originara din China, si creste in zonele tropicale, subtropicale, si mediteraneene. Florile sale rezista doar 24h. Planta hibiscus iubeste lumina, caldura ...temperaturi intre 20 si 30 de grade Celsius, peste aceasta temperatura trebuie crescuta si umiditatea in jurul plantei. Umiditatea prielnica fiind medie si ridicata, iar in camera sa fie aerisit mereu. Agreaza un sol nisipos dar bogat in substante organice. Se recomanda udarea des, tunderea periodica, evitarea mutarii ei prea des. Hibiscus este o planta mediteraneana ce este sensibila la atacul paianjenului rosu.
- Floarea de piatra : este o planta care agreaza caldura si zonele secetoase. Provine din America de Sud si din China. Solul nisipos si cu putin ingrasamant este de preferat. Nu iubeste apa. Ca orice planta are si inamici care se numesc Afidele, melcii, si anumite ciuperci care pot apare datorita aerului umed si/sau udarii in exces.
multumiri lui Dan : http://brotherslifestory.blogspot.com/
natura 00
natura 1
natura 2
natura 3
natura 4
natura 5
natura 6
natura 7
natura 8
natura 9
natura 10
natura 11
natura 12
natura 13
natura 14
pui de caprioara
cerbul lopatar
cerbul carpatin
caprioara 2
DESERT 2 - Prajitura cu mere
INGREDIENTE : 250g unt ; 250g zahar ; 5 oua ; 1 pachet praf de copt ;1 pachetel de zahar vanilat (pentru compozitie); 350g faina ; 1kg de mere ; 1 pachetel de zahar pudra (pentru ornat). MOD DE PREPARARE : Se curata merele si se taie felii subtiri . Se freaca untul spuma, apoi se adauga ouale, zaharul si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie . Se pun merele in aluat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa ; apoi se coace 30 de minute . POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
olanda 1
olanda 2
olanda 3
olanda 4
DESERT - Prajitura cu fructe
INGREDIENTE : 2 linguri de smantana ; 300 grame de faina ; 150 grame de unt sau margarina ; 400 grame de zahar pudra ; 5 galbenusuri de ou ; 2 albusuri de ou ; 1 kg de fructe ; 1 praf de scortisoara ; grasime pt forma ; MOD DE PREPARARE : se face un aluat din 300g de zahar, 150g unt sau margarina, 3 galbenusuri, 300g faina . Se framanta bine, si se pune o foaie (de grosimea unui deget)in tava unsa cu grasime . Deasupra se pun fructele. Peste fructe se toarna o compozitie din : 2 linguri de smantana, amestecata cu 2 galbenusuri de ou si cu 100g de zahar si cu spuma de la 2 albusuri de ou . Se coace la foc potrivit, pana capata o culoare usor maronie . POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
canada 1
canada 2
canada 3
canada 4
FOI DE PLACINTA (IN PRINCIPAL DE POST)
INGREDIENTE PENTRU ALUAT: 7 linguri de ulei; 10 linguri de apa; 14 linguri de faina; putina sare; INGREDIENTE PENTRU CREMA: 7 linguri de ulei; 7 linguri de faina; MOD DE PREPARARE : Se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele. Apoi se pregateste crema, amestecand bine uleiul cu faina. Din tot aluatul se intinde o foaie pe care o acoperi cu crema de ulei si faina (ca si cum ai intinde unt pe paine). Aluatul astfel obtinut se ruleaza si se lasa asa 30 de minute. Apoi se imparte aluatul in doua sau in trei parti, si intinzi doua sau trei foi. SUGESTII : Este foarte buna pentru "Placinta cu mere".
POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
veverite
veverite 2
veverite 3
pinguini...
papagali...
laguna...
cascada...
balena...
TORT DE MERE
INGREDIENTE: 8 mere potrivite, 300g zahar, 6 oua, 6 linguri de faina ( daca vreti sa iasa un pandispan mai tare , puneti 7 linguri de faina ) , 100g unt , gem de fructe ( visine, cirese, capsuni, cirese amare, gutui, etc ) , zahar vanilat , coaja rasa de lamaie. PREPARARE : Intr-o cratita de 3 kg se taie untul felii, iar deasupra de pun 200g de zahar. Se curate merele de coaja, se scoate casuta cu samburi si se asaza peste unt si zahar. In locul cotorului de la mere se pune gem ( se pot pune gemuri diferite, se vede frumos daca primul gem pus e de visine sau cirese ). Eu am presarat si putina scortisoara macinata, peste. Stiti voi, merele si scortisoara… mmmm….Bagam la cuptor cratita , la foc mic, pana se topeste untul si merele se inmoaie.Intre timp facem pandispanul . Separam albusul de galbenusuri. Frecam bine cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, pana se fac albe. Adaugam pe rand cele 6 linguri de faina. Batem albusurile spuma cu zahar vanilat. Incorporam treptat albusurile batute spuma in compozitie, cu miscari de jos in sus ca sa iasa pufos pandispanul, adaugam si coaja de lamaie rasa. Scoatem cratita cu merele din cuptor, punem peste ele compozitia de pandispan si bagam la loc, la foc mic aproximativ 30 de minute, pana pandispanul se desprinde de marginile cratitei si are o culoare usor maronie. Pentru siguranta facem testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca partial in cuptor, apoi il rasturnam pe o farfurie mare si il baga la frigider 3-4 ore. Putem sa il ornam cu frisca.O alta varianta a acestui tort , de la nasa mea din Piatra Neamt , este sa punem 10 linguri de nuca macinata in loc de 6 linguri de faina . Eu nu am incercat inca, pt ca baietelul nostru e mic, dar cred ca este foarte bun cu nuca . O sa incerc si eu curand . SA AVETI POFTA!!! POFTA BUNA ! Bon appétit ! شهية طيبة ! 盂兰盆胃口好 ! Hyvää ruokahalua! Buen provecho!
Aspect pentru TORTURI !
Delta Dunarii - Romania
acvariu 1
acvariu 2
acvariu 3
acvariu 4
acvariu 5
acvariu 6
acvariu 7
AJUTOR UMANITAR ... FRATI SUFERINZI
Pentru cine doreste sa faca un bine celor 2 frati incercati de o boala grea ce le afecteaza terminatiile nervoase ale corpului poate sa intre pe blogul lor "BrothersLifeStory" ! Numele lor sunt Dan si Jenica (Jeny) si sunt asa de ani de zile.
Multumesc din suflet pentru amabilitatea de a citi acest mesaj si macar de a vizualiza blogul lor, care este postat si aici la mine in acest blog.
Tort aniversar de ciocolata 18 ani de blog
-
Tort aniversar de ciocolata 18 ani de blog. Acesta este tortul cu numarul
18 din colectia de retete speciale, dedicate blogului meu!!! Un vis devenit
rea...
MUNTENEGRU o tara binecuvantata / a blessed country
-
Multumim din suflet Muntenegru, este un gest fara cuvinte si o lectie de
viata si chiar de religie pentru un popor roman ce se vrea crestin ortodox
de 2000...
Iosif_Romanov : viata si activitatea profesionala
-
*Iosif Romanov*, ortografiat şi Romano (nascut pe data de 17 iulie 1803, în
satul Beneşti, pe atunci Bendorf (scaunul Nocrich) a fost un tipograf,
librar ş...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu